Skip to content Skip to footer
Радно вријеме: 08:00-20:00, субота 17:00-20:00
Краља Петра I Карађорђевића 78, Бања Лука
Краља Петра I Карађорђевића 78, Бања Лука

Добродошли у Народно позориште Републике Српске

Народно позориште Републике Српске у Бањој Луци основано је 2. септембра 1930. године као „Народно позориште Врбаске бановине“ и од тада је важан носилац развоја драмске умјетности.

На репертоару

Хасанагиница

04/02/2023 20:00
Прича о несрећи, трагичности, патњи, стиду, принципима о одлукама и посљедицама тих одлука, као и прича о спасу од несреће и о томе колико је јединствена и неизбјежна за све људе, стаје у представу “Хасанагиница”, као и осјећаји тјескобе, немира и немоћи и све што доводи до пропасти.
Како засмијати Бога - Комедија о онима који планирају. Аутор: Шон Гренан, Превод и адаптација: Ивана Стјепановић, Редитељ: Жељко Стјепановић, Сценограф: Драгана Пурковић Мацан, Костимограф: Јелена Ђорђевић, Лектор: Наташа Кецман, Инспицијент и суфлер: Дејан Андрић. Представа траје око 90 минута
Борислав Михајловић Михиз, један од најлуциднијих српских драматичара и есејиста друге половине прошлог вијека, каже да је Ћопић запажао и запазио много.

Информације за посјетиоце

Контакт

Телефон

Адреса

Краља Петра I Карађорђевића 78, 78000 Бања Лука, РС, БиХ

Радно вријеме

Радни дани

08:00 – 20:00

Субота

17:00 – 20:00

Вијести

Отказана представа “Хркачи”
Представа “Хркачи” аутора и редитеља Николе Пејаковића која је на репертоару НПРС превдвиђена у петак 3. фебруара је отказана.
„Госпођица“ гостује у Народном позоришту у Београду
Народно позориште Републике Српске са великим задовољством најављује гостовање своје представе „Госпођица“ пред београдском публиком, на Великој сцени Народног позоришта у Београду, у…
Отказана представа “Опасне везе”
Представа „Опасне везе“ аутора Кристофера Хемптона у режији Предрага Штрпца која је на репертоару НПРС у суботу 28. јануара је отказана.

Newsletter

Пријавите се на мејлинг листу за обавjештења о актуелном репертоару и дешавањима у НПРС.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    НПРС © 2023. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.