Skip to content Skip to footer
Радно вријеме: 08:00-20:00, субота 17:00-20:00
Краља Петра I Карађорђевића 78, Бања Лука
Краља Петра I Карађорђевића 78, Бања Лука

Добродошли у Народно позориште Републике Српске

Народно позориште Републике Српске у Бањој Луци основано је 2. септембра 1930. године као „Народно позориште Врбаске бановине“ и од тада је важан носилац развоја драмске умјетности.

На репертоару

„Можда се и пронађем, ово је Америка, све је могуће…” ријечи су које на почетку представе “Изгубљени у Бруклину“ изговара  главни јунак Џо Молер.  Проналажење (посла, искрене љубави и понајвише себе) је основни мотив цијеле представе, јер служи као покретач свих догађаја у његовом животу.

Гарсоњера

28/09/2022 20:30
Историја се понавља. Публика у Бањој Луци готово да је заборавила када је у Народном позоришту Републике Српске гледала водвиљ. Зато се може поставити логично питање зашто је овај жанр на маргини већ годинама?

Странци у ноћи

30/09/2022 20:00
„Странци у ноћи” нису само пуки приказ утјецаја развоја технологије (у конкретном случају мобилних телефона и друштвених мрежа) на међусобне односе између људи. Они су минуциозни портрет огољености и самоће данашњег модерног свијета. С партнером или соло, с потомством или без њега, љубав као исконска потреба за припадањем, модерном човјеку постаје терен исклизнућа.

Информације за посјетиоце

Контакт

Телефон

Адреса

Краља Петра I Карађорђевића 78, 78000 Бања Лука, РС, БиХ

Радно вријеме

Радни дани

08:00 – 20:00

Субота

17:00 – 20:00

Вијести

Уручена награда Миодрагу Крстовићу
На Великој сцени Народног позоришта Републике Српске синоћ је у оквиру мини-фестивала „Наши дани“ изведена представа „Читач“ Београдског драмског позоришта и Бео арт…
Београдско драмско позориште на позоришном фестивалу “Наши дани” у Народном позоришту Републике Српске
Београдско драмско позориште гостује са три представе у Народном позоришту Републике Српске у склопу фестивала “Наши дани”.
Мини-фестивал “Наши дани” у Народном позоришту Републике Српске
Мини-фестивал “Наши дани” ће бити одржан од 21. до 25. септембра у Народном позоришту Републике Српске и Градском позоришту Јазавац.

Newsletter

Пријавите се на мејлинг листу за обавjештења о актуелном репертоару и дешавањима у НПРС.

    НПРС © 2022. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.