srenfrderu

Резервација карата

051/314-006

Радно вријеме

08.00h - 20.00h

Радно вријеме (субота)

17.00h - 20.00h

Прва реприза представе „Како засмијати Бога“, која је на репертоару у сриједу 26. децембра са почетком у 20.30 часова, отказана је због болести глумца. Купљене карте се могу вратити на благајни НПРС, или замијенти за другу представу са репертоара Позоришта. Такође, публика која је купила карте, биће у могућности да вечерас погледа генералну пробу представе „Представа Хамлета у селу Мрдуша Доња“ са почетком у 20.30 часова на Великој сцени Народног позоришта РС.

Премијерним извођењем представе „Како засмијати Бога“, аутора Шона Гренана, у режији Жељка Стјепановића, у понедјељак 24. децембра, званично је отворена реновирана сцена „Петар Кочић“. У изложбеном салону НПРС „Живорад Жика Пећарић“, са почетком  у 20.00 часова, отворена је изложба графичких радова пристиглих на конкурс за израду новог логотипа за сцену „Петар Кочић“.

Представа Хамлета у селу Мрдуша Доња“ аутора Иве Брешана, у режији и адаптацији кућног редитеља НПРС Николе Пејаковића, доживјеће своју премијеру на Великој сцени Народног позоришта Републике Српске у петак 28. децембра са почетком у 20.00 часова. Сценограф представе је Драгана Пурковић Мацан, за костиме је задужена Јелена Видовић, дизајнер свјетла је Миљенко Бенгез, композитор је Петар Билбија, лектори су Милорад Телебак и Наташа Кецман, асистент редитеља је Драгана Ђедовић, инспицијент је Весна Максимовић, а суфлер је Маја Калаба. Прва реприза представе на репертоару је у суботу 29. децембра у 20.00 часова.