srenfrderu

Резервација карата

051/314-006

Радно вријеме

08.00h - 20.00h

Радно вријеме (субота)

17.00h - 20.00h

На основу члана 24. став 1. тачка 1. и 4. Закона о позоришној дјелатности („Сл. гласник Републике Српске“ број: 92/16) и на основу члана 49. став 1. алинеја 2. Статута Јавне установе Народно позориште Републике Српске, директор Позоришта д о н о с и:

На основу члана 24. став 1. тачка 1. и 4. Закона о позоришној дјелатности („Сл. гласник РС“ број: 92/16) и на основу члана 49. став 1. алинеја 2. Статута Јавне установе Народно позориште Републике Српске, директор Позоришта  д о н о с и:

У Народном позоришту Републике Српске у недјељу 16. децембра, гостује Опера б.б. из Загреба, која ће извести оперету „Весела удовица“ аутора Франца Лехара, у режији Бранка Цвитковића и Динка Богданића, и под диригентском палицом Даријана Ивезића. „Весела удовица“ ће бити изведена на Великој сцени НПРС са почетком у 20.00 часова.

У Народном позоришту Републике Српске у понедјељак 10. децембра са почетком у 11.00 часова, одржана је конференција за медије на којој је потписан Протокол о дугорочној сарадњи између Народног позоришта Републике Српске и Народног позоришта у Приштини, гдје су се двије позоришне куће обавезале да ће покушати на дугорочној и непрофитабилној основи, у оквиру својих могућности да обезбиједе реципрочна гостовања Народног позоришта у Приштини на позорници Народног позоришта Републике Српске и Народног позоришта Републике Српске на позорници Народног позоришта у Приштини. Поменута позоришта ће покушати да учествују у заједничким продукцијама представа, размјени аутора, умјетника и других стручњака, као и у свим другим облицима сарадње у позоришту.

Глумица Светлана Бојковић добитница је Стеријине награде за нарочите заслуге на унапређењу позоришне уметности и културе за 2019. годину. Одлуку о томе донео је Управни одбор Стеријиног позорја на седници одржаној 7. децембра текуће године.