Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

У Народном позоришту Републике Српске у четвртак 7. јула са почетком у 20 часова гостује Опера и театар Мадленианум са представом „Феликс и Дорис“ аутора Била Манхофа, у режији Оље Ђорђевић. Представа ће бити изведена на Великој сцени НПРС. Улазнице по цијени од 15 КМ су у продаји на билетарници од четвртка 30. јуна.

О представи:

Феликс и Дорис је љубавна прича о двоје људи са маргине који кроз комад пронађу не само љубав једно према другом, већ пронађу и себе саме, сопствене идентитете. Дивно је што се та лепа и дубока људска прича развија кроз урнебесно комичне ситуације и што ће у времену када је смех лек публика моћи да буде окрепљена и усмерена ка оптимизму.

Невероватну Дорис, нетипичну манекенку и глумицу, тумачи већ дугогодишња љубимица публике Мадленианума, изванредна Вања Милачић. Њен партнер Феликс, неостварени писац у комаду, је гост из Суботице, првак њиховог театра, фантастични Владимир Грбић.

У ауторском тиму представе су и композитор Ирена Поповић Драговић, сценограф Дамјан Параносић, костимограф Милица Грбић Комазец, сарадник за сценски покрет Мирко Кнежевић и сарадник за сценски говор Саша Латиновић.

Комад који је смештен у шездесете године двадесетог века и који је био вредан и култне екранизације, где су у филму „The Owl and the Pussycat“ насталом по том делу главне улоге тумачили Барбара Стрејсенд и Џорџ Сегал, сигурно ће донети радост на сцену Мадленианума и постати једно од омиљених позоришних места у тешком времену у којем живимо.

 

О лековитости предстве  Феликс и Дорис

У времену у којем смо притиснути да се више окренемо најличнијим питањима и у којем је на тешко објашњив начин ЛИЧНО прерасло ГЛОБАЛНО, на репертоар свог позоришта госпођа Мадлена Цептер поставља дуодраму Феликс и Дорис. Није ли задатак свих нас да борбу са лажљивим светом започнемо од себе самих? А јунаци представе Феликс и Дорис управо то чине. Лепота приче је у томе што њих двоје крећући се ка сопственој истини то заправо чине уз подршку оног другог. На том путу иду од непријатељства преко егзалтиране заљубљености и одустајања од живота до људског сједињења. Представа Феликс и Дорис подсећа нас да је највећа вредност која постоји у нашем свету управо ЧОВЕК.

Феликс и Дорис доноси публици не само топлину и романтику, већ и повод за урнебесни смех скоро без престанка. У камерном простору са двоје виртуозних комичара, Вањом Милачић и Владимиром Грбићем, редитељка Оља Ђорђевић маштовито креира потпуно неочекиване ликове који ће сигурно постати љубимци публике Мадленианума. Ољини аутори сарадници доносе и аутентичан свет 60- тих година 20. века кроз визуелни и музички  аспект, а то причу о двоје Американаца који нам постану невероватно блиски чини још пријемчивијом. Феликс Владимира Грбића и Дорис Вање Милачић су проверено лековити, а нус појава може бити само појава овисности о леку. Но, то неће бити проблем, јер предвиђамо да ће представа Феликс и Дорис дуго бити на репертоару Опере и театра Мадленианум.

Ана Радивојевић Здравковић, директорка драме

 

Бил Манхоф

Феликс и Дорис

Превод: Оља Ђорђевић

Редитељ: Оља Ђорђевић

Сценограф: Дамјан Параносић

Костимограф: Милица Грбић Комазец

Композитор: Ирена Поповић Драговић

Сценски покрет: Мирко Кнежевић

Дизајнер светла: Срђан Јовановић

Лектор: Саша Латиновић

 

Лица:

Феликс………………Владимир Грбић

Дорис…………………Вања Милачић

 

Инспицијент: Растко Вујисић

Организатор: Властимир Репић

Мајстор позорнице: Милан Ћирић

Реализација звука: Душан Арсикин

Реализација светла: Владимир Крунић

Шминка и фризура: Мирјана Ракић

Гардероба: Тања Вуксановић и Миладин Павићевић

Асистент режије: Фурија

Фотографије: Зоран Шкрбић

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.