Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Дана 1. 9. 2022. године у Народном позоришту Републике Српске одржана је прва читаћа проба и званично започет рад на представи „Госпођица“ у режији Ђурђе Тешић. Премијера представе заказана је за Дан позоришта, 18. октобра, на Великој сцени.

Вршилац дужности директора Дијана Грбић је присутнима пожељела срећу у раду на пројекту којим ће бити отворена сезона 2022/2023. у Народном позоришту Републике Српске.

Редитељка Ђурђа Тешић истакла је да је „Госпођица“ седми пројекат који редитељски потписује у нашој позоришној кући. Притом је изјавила и сљедеће:

„Постоји само једна драматизација романа ‘Госпођица’ коју је писао Марко Фотез, шездесетих година прошлог века и уз одобрење Иве Андрића. Та драматизација била је намењена за Југословенско драмско позориште, али је тај пројекат пропао након што је Иво Андрић добио Нобелову награду, јер, претпостављам, тада то није било довољно занимљиво. Затим је Фотез покушао да у Бањалуци ради ову представу, али из мени непознатих разлога није успео. Тако да ми сада ту неправду исправљамо новом верзијом драматизације чији аутор je Вања Ејдус и надам се успешном резултату“.

Глумачку подјелу чине: Слађана Зрнић, Наташа Иванчевић, Сњежана Мишић, Белинда Божичковић, Бојан Колопић, Данило Керкез и Павле Павић. Сценографкиња је Драгана Пурковић Мацан, костимографкиња Ивана Ристић, композитор Владимир Пејковић, за сценски покрет задужен је Емир Фејзић, инспицијент Миодраг Маркићевић, лекторка Наташа Кецман, а суфлерка Свјетлана Поповић.

НПРС © 2023. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.