Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Поводом пројекта „Дани Српске у Србији“ и гостовања НПРС-а и представе „Хркачи“ градоначелник Врања Слободан Миленковић и предсједник Скупштине Врања Дејан Тричковић приредили су пријем за в. д. директора Дијану Грбић и Борислава Максимовића самостални стручни сарадник за развој и унапређење сарадње у просвјети, култури и умјетности из Представништва Републике Српске у Србији.

Врањанска публика имала је прилику да погледа представу „Хркачи“, аутора и редитеља Николе Пејаковића, у којој играју: Николина Фригановић, Љубиша Савановић, Миљка Брђанин и Данило Керкез. Комедија инспирисана људским односима у времену пандемије, као и беспријекорна игра глумаца НПРС-а одушевили су публику у Врању.

Пројекат под називом „Дани Српске у Србији“ покренут је 2013. године са идејом да се Србији и њеним грађанима на увијек нов и јединствен начин представи Република Српска и њени потенцијали. Представништво Републике Српске у Србији и ове године, десети пут заредом, организује ову манифестацију која је уједно промоција културних, туристичких, гастрономских и инвестиционих потенцијала Републике Српске. Манифестација ће бити одржана у 10 градова Републике Србије, а грађани Београда, Крагујевца, Крушевца, Врања, Чачка, Новог Сада и других градова у Републици Србији у периоду од 8. до 14. септембра моћи ће да присуствују богатом културном програму.

Затварање манифестације обиљежиће концерт здруженог симфонијског оркестра Народног позоришта Републике Српске и Српског народног позоришта из Новог Сада под диригентском палицом Бранке Радошевић-Митровић. Концерт је заказан за сриједу, 14. септембра, у Српском народном позоришту у Новом Саду.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.