Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

У уторак 27. децембра са почетком у 20 часова на Великој сцени Позоришта биће одржан концерт Симфонијског оркестра НПРС са гостима, под називом „Љубав и страст, од опере до танга“. Улазнице по цијени од 20 КМ су у продаји на билетарници НПРС. У сусрет концерту представљамо вам Борјану Миквицу.

Завршила је Средњу музичку школу „Владо Милошевић“, на одсјецима Музичка теорија и Соло пјевање у класи проф. Дејана Хераковића.

Цјеловечерњим концертом у Музеју савремене умјетности у Бањој Луци 2007. године дипломирала је на Одсјеку за соло пјевање у класи професорке Радмиле Смиљанић на Академији умјетности Бања Лука.

Као средњошколац постаје члан и солиста СПД „Јединство“.

Током средње школе и студија, као солиста наступа на манифестацијама: Дани Владе Милошевића, Дучићеве вечери поезије, Нишке хорске свечаности, Мокрањчеви дани, Бањалучки хорски сусрети, БЕМУС, као и на другим свечаним академијама и концертима у Банском двору, Народном позоришту Републике Српске, Задужбини Илије Коларца и СКЦ-у Београд, те Народном позоришту у Сарајеву.

С хором „Јединство“ наступала је на позорницама: Италије, Грчке, Кине, Словачке, Њемачке, Бугарске, Мађарске, Србије, Хрватске… Посебно издваја наступ на XI Међународном хорском такмичењу у духовној музици у Превези (Грчка), када су за композицију „Покајничка молитва“ Владимира Милосављевића, у којој је наступила као солиста, освојили Специјалну награду за најбоље извођење духовне музике.

Године 2005. у Народном позоришту Републике Српске у Бањој Луци, дебитује улогом Бастијене у Моцартовој опери „Бастијен и Бастијена“.

Године 2006. улогом Орфеја у Глуковој опери „Орфеј и Еуридика“, под диригентском палицом Јулија Марића, представља се публици у Народном позоришту у Сарајеву. Исте године, у Дому Армије БиХ у Сарајеву, с оперским умјетницима из Хрватске и БиХ, на концерту Musica sacra, изводи Бахов „Магнификат“.

У току студија учествовала је у студентској продукцији Пучинијеве „Сестре Анђелике“ при Оперском студију Академије умјетности Бања Лука, којом је дириговао професор Станко Шепић и Моцартовом „Реквијему“, којим је дириговала Даринка Матић Маровић, као и на годишњим концертима класе професорке Радмиле Смиљанић.

Године 2010. у Банском двору у Бањој Луци, као дио магистарског рада, пјевала је Перголезијев ораторијум „Stabat Mater“, под диригентском палицом Ђанлуке Марчана.

Позоришној публици у Бањој Луци поново се, 2014. године, представља улогом Јавног мишљења у Офенбаховој оперети „Орфеј у подземљу“ у НПРС-у, а 2017. године учествује у извођењу фрагмената из Моцартове „Чаробне фруле“, под диригентском палицом Бранке Радошевић Митровић.

Године 2021. у оквиру Првог фестивала италијанске културе „Insieme“, са Гудачким оркестром Академије умјетности, изводи Вивалдијеве композиције, под диригентском палицом Душана Урошевића.

Члан је и солиста Камерног хора „Керубини“ Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.