Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Народно позориште Републике Српске са великим задовољством најављује гостовање своје представе „Госпођица“ пред београдском публиком, на Великој сцени Народног позоришта у Београду, у суботу, 4. фебруара, са почетком у 19.30 часова. Ријеч је о драмском комаду по дјелу Иве Андрића, у драматизацији Вање Ејдус и режији и адаптацији Ђурђе Тешић.

Гостовање нашег позоришта биће реализовано у складу с Протоколом о сарадњи између Народног позоришта Републике Српске и Народног позоришта у Београду, потписаног у Бањој Луци, 9. фебруара 2022. године, између в. д. НПРС-а Дијане Грбић и в. д. НП-а у Београду Светислава Гонцића, који подразумијева размјену представа с актуелних репертоара, заједничку продукцију позоришних представа, заједничке наступе на фестивалима, размјену театролошке грађе и друге облике сарадње.

Из ријечи редитељке Ђурђе Тешић

Госпођица подсећа на данашње време, које тлачи свакога и у коме нема савести, у коме свако граби и сналази се само за себе, у коме је новац постао божанство. Размишљам какав је то живот без љубави, без самилости, емпатије, живот проведен у опсесивној страсти за материјалним, у страху од банкрота и пропасти које нам друштво намеће? Размишљам како нас капитализам гура у провалију без дна, где нам је јурење новца постало циљ, заправо, новац постао циљ а не средство за живот и да је такав живот магла у коме лупа згрчено срце пуно бола и у коме попут старог сата који откуцава време одјекују питања…Куда?… Зашто?

Ђурђа Тешић

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.