Skip to content Skip to footer

Диригент, сарадник

Brief info

Датум и мјесто рођења: 1983. у Београду
Образовање: одсјеци за дириговање и соло пјевање, Факултет музичке уметности у Београду

УСАВРШАВАЊЕ
Усавршавао се на семинарима и мајсторским радионицама код угледних европских диригената попут Уроша Лајовица (Аустрија), Михаела Шека (Белгија), Ендруа Перота (Британија), Макса Фраја (Немачка) Рикарда Мутија (Италија).

ДОСАДАШЊИ АНГАЖМАНИ
Мјешовити хор „Браћа Барух“
Од сезоне 2009/2010 је ангажован у Народном позоришту у Београду у припремању и дириговању редовног оперског репертоара. Од самог почетка ангажовања у опери укључен је и у рад оперског студија сарађујући са примадоном Радмилом Бакочевић, да би 2014. постао члан уметничког руководства и диригент.
Стални је члан жирија међународног конкурса за композиторе Портрети и сећања, предавач и диригент на међународним фестивалима International masterclass and competition IMVAJ (Израел), Мајсторски курс и такмичење Neustadter Meistersingerkurs (Немачка).
„Canticum novum“ (оснивач и умјетнички руководилац)
Јеврејски камерни оркестар (стални диригент)
Интернационални фестивал класичне музике „Rossi fest“ (директор)

ПЕДАГОШКИ РАД
Доцент на катедри за дириговање на Факултету музичке уметности у Београду.

САРАДЊЕ
Сарађивао је са реномираним редитељским именима као што су: оскаровац Јиржиј Менцл, Мартин Лојд Еванс, Џон Рамстер, Јагош Марковић, затим са солистима попут примадоне Метрополитен опере Олге Макарине, Клаудије Едер, Алесандре ди Ђорђо.

НАГРАДЕ
Добитник је посебног одликовања коју додјељује Влада државе Израел за изузетан допринос у јачању културних веза између Србије и Израела.

КОНЦЕРТИ
Као гост диригент, остварио је запажене концерте са многим ансамблима, међу којима су: Мадригалски хор Факултета музичке уметности у Београду, вокални ансамбли: Октоих, Marienhain (Немачка), Musica (Словенија), Краљевски гудачи светог Ђорђа, Црногорски симфонијски оркестар, симфонијски оркестар Министарства одбране „Станислав Бинички“, симфонијски оркестар и хор Народног позоришта у Београду итд.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.