Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Представа Нардног позориште Републике Српске „Странци у ноћи“ по тексту Ане Ђорђевић у режији Слађане Килибарде, у сриједу 15. фебруара гостује у Позоришту Приједор са почетком у 20 часова.

У представи играју:

Слађана Зрнић

Николина Фригановић

Миљка Брђанин

Борис Шавија

Жељко Еркић

Владимир Ђорђевић

Рок Радиша

Јелена Јандрић

 

Ријеч редитеља:

„Човјек увијек може навући маску на лице, а у себи остати онај који је био. Али што ако маска срасте с лицем? С временом ти постане све теже играти двоструку игру, па почнеш сам себе увјеравати да доиста мислиш то што говориш, како би у властитим очима остао чист.”

Иво Брешан, Горгоне

„Странци у ноћи” нису само пуки приказ утјецаја развоја технологије (у конкретном случају мобилних телефона и друштвених мрежа) на међусобне односе између људи. Они су минуциозни портрет огољености и самоће данашњег модерног свијета. С партнером или соло, с потомством или без њега, љубав као исконска потреба за припадањем, модерном човјеку постаје терен исклизнућа.

Страх од искреног припадања претвара се у страх од живота као таквог. Зато је лакше навући маску и бити нетко други, отпоран, нерањив и свемогућ.

Оголити се до краја изазвало би исувише боли, па зато радије пристајемо на доживотне короте које нас одржавају у животу иза и унутар властитих ЗАТВОРЕНИХ ВРАТА.

(Испред којих остају наша дјеца с најважнијим питањем: Што је то љубав?)

Слађана Килибарда

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.