Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Министарство просвјете и културе Републике Српске данас је угостило директорку и чланове ансамбла представе “Госпођица” и објавило Саопштење за медије у којем се каже сљедеће:

Министар просвјете и културе Жељка Стојичић угостила је данас у своме Кабинету директора Народног позоришта Републике Српске Дијану Грбић, глумце Слађану Зрнић, Белинду Стијак и Павла Павића, те члана Симфонијског оркестра Народног позоришта Републике Српске Анастасију Марић поводом освајања награде на фестивалу „Театар на раскршћу“ у Нишу са представом „Госпођица“ али и запажених резултата позоришта на другим фестивалима у претходном периоду.

„Данашњи пријатан сусрет је прилика да разговарам са искусним глумцима али и са новим члановима тима Народног позоришта Републике Српске који су показали свој таленат на представи „Госпођица“ и охрабрила сам их да наставе са својим развојем и са развојем културе у Републици Српској. Министарство просвјете и културе пажљиво прати и цијени сва постигнућа Народног позоришта Републике Српске које показује озбиљност у своме раду и које заслужује подршку републичких институција и у наредном периоду“, рекла је министар Жељка Стојичић и нагласила да је видљиво да глумци и чланови тима свој посао раде са љубављу и да то доноси видљиве резултате“, рекла је министар Жекља Стојичић.

Додала је да Народно позориште Републике Српске има талентоване глумце који су препознатљиви јавности Републике Српске и да је сигурно да у позадини свих остварених успјеха стоји упоран и предан рад на остварењу постављених циљева у области позоришне умјетности. Са саговорницима је разговарала и о тексту Стратегије развоја културе Републике Српске која ће ускоро бити разматрана на сједници Владе Републике Српске и нагласила је да су потенцијали Народног позоришта Републике Српске као и Симфонијског оркестра значајни за остваривање постављених стратешких циљева у области позоришне и аудио-визуелне умјетности.

Глумци Народног позоришта Републике Српске изразили су захвалност министру просвјете и културе за прилику да непосредно представе своје успјехе у области позоришне умјетности у претходних годину дана као и да представе своје планове и амбиције за наредни период.

Народно позориште Републике Српске награђено је за најбољу представу на фестивалима у Градишци, Јајцу и Нишу, а у наредном периоду планирају да се представе на фестивалима у Приједору, Брчком, Зајечару и Никшићу. У претходном периоду освајали су и награде публике за најбољу представу, награде за најбољу музику, награду за више проглашених најбољих глумаца, награду за најбољу сценографију, награду за најбољу драматизацију и награду за сценски покрет.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.