Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

У Народном позоришту Републике Српске нас у овој години очекује још једна премијера, и то на Сцени „Петар Кочић“ у суботу, 23. децембра у 20.30 часова. Ријеч је о представи „Челичне магнолије“ аутора Роберта Харлинга, у режији Ане Григоровић.

Радња представе се одвија у фризерском салону у којем се састаје шест жена које се спремају за своје важне животне догађаје. Шест жена које могу припадати било којем времену и било којој средини нам држе лекцију о солидарности. Од њих се очекује да буду увијек лијепе, дотјеране и питоме попут цвијета магнолије, а кад се уморе црпе снагу у пријатељствима и међусобном подржавању.

„Нико од нас није сам. Нико не сме очекивати од себе да сам може све. Идеја женске солидарности је посебно данас врло важна. У време када се у међународном контексту велики број права ускраћује женама, када расте број фемицида у региону, када је третман жене у медијима врло проблематичан, нужно је говорити о женској солидраности,“ ријечи су редитељке представе.

Улоге шест жена у представи тумаче: Сњежана Мишић, Божана Кукило, Драгана Марић, Дана Полетан, Слађана Зрнић и Ведрана Мачковић.

Сценографију потписује Марко Билбија, костим Ивана Ристић, музику Петар Билбија, а за сценски покрет се побринуо Емир Фејзић.

Жене из Челичних магнолија можда нису револуционарке, али је снага њихове солидарности револуционарна идеја.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.