Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Премијера представе „Челичне магнолије“, по чувеном дјелу Роберта Харлинга, биће изведена у суботу, 23. децембра, на Сцени „Петар Кочић“ с почетком у 20.30 часова.

Редитељка представе Ана Григоровић нагласила је на данашњој прес- конференцији да је међусобна женска солидарност кључна тема овог, свјетски познатог, дјела које је доживјело небројена извођења у театрима широм свијета и бројне екранизације.Том приликом је истакла да је имала дивно искуство радећи у Бањој Луци и да је врло захвална цјелокупној екипи на подршци и труду да пројекат успије као и да се нада да ће ово бити једна лијепа прича за крај године и у сусрет божићним празницима.

Глумица Сњежана Мишић истакла да је позоришту био потребан један овакав „женски“ текст.
– Свих шест женских ликова су врло комплексни и слојевити и свака од њих је различита и посебна на свој начин. Представа је духовита, виспрена, шармантна, и вјерујем, заиста, да ће бити дуго гледана – казала је Мишић.

Најмлађи члан екипе из представе Божана Кукило, којој је ово први професионални ангажман након диплимирања на Академије умјетности, захвалила је екипи Народног позоришта и свим колегама који су јој знатно олакшали процес рада на представи, током којег је пуно научила и стекла нова искуства.

Дана Полетан игра улогу жене око које се тема приче развија и покушала је да нам приближи смисао саме драме. Наиме, изјавила је да је пуно научила и из улоге и из рада на представи, да је почела да цијени ситнице које живот значе и да представа, у ствари, одише оптимизмом и борбеношћу кроз живот.

Глумица Слађана Зрнић нагласила је да су све оне имале дивну сарадњу која је произвела забаван и духовит однос међу њима, без обзира на озбиљност теме и самог рада. Да су се боље упознале и продубиле свој однос, без обзира што се познају дуго.

Сумирајући овогодишњу сезону, директорка Народног позоришта Дијана Грбић изразила је задовољство овогодишњим достигнућима националног театра, оцијенивши да је иза нас изузетно плодотворна година, овјенчана бројним наградама са позоришних фестивала и реализованим пројектима.

– Поносна сам на бројне, овогодишње пројекте, али и на висок квалитет продукције националног театра. Ову годину завршавамо једним изузетним пројектом, као што су „Челичне магнолије“. То је једна топла људска прича о подршци и међусобној солидарности, која нам је, чини ми се, потребнија више него икад. Лијепо је и то што је, симболички, премијера тог, изузетног дјела прије новогодишњих празника, када сви ми на неки начин сумирамо урађено и кујемо планове за идућу годину. Ова година, која је за НПРС изузетна у сваком смислу, била је толико успјешна због људи који је чине, и умјетничког и техничког дијела ансамбла, те користим прилику да им захвалим на огромном ентузијазму и напору који су уложили да би сви пројекти били успјешно остварени. И за крај, наше највеће задовољство је у томе што су наше сале константно испуњене до посљедњег мјеста, а сигурна сам да ће исти случај бити и са „Челичним магнолијама“, којима предвиђам дуго бивствовање на сцени – изјавила је Грбић.

Прва реприза представе планирана је за понедјељак, 25. децембра, с почетком у 20.30 часова.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.