Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Деканица Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци (АУ УНИБЛ) проф. др Драгана Пурковић Мацан и директор Федералне државне буџетске установе културе Националног драмског позоришта Русије – Александринског театара Сергеј Витаљевич Јемељанов потписали су 10. јануара 2024. године споразум о сарадњи између двије институције.

Споразум потписан у Ректорату УНИБЛ, између осталог, предвиђа јачање сарадње у области позоришне умјетности. Како се наводи, у наредне двије године, а колико и траје споразум са Александринским театром, удружено ће се радити на организацији и одржавању креативних састанака, округлих столова, конференција, те других едукативних догађаја са истакнутим умјетницима из области креативних индустрија, књижевности и других облика културе.

Потписивању споразума присуствовали су ректор нашег универзитета проф. др Радослав Гајанин, директорка Народног позоришта Републике Српске Дијана Грбић, те представник Александринског театара Данил Толмачев, као и савјетник за научну, образовну и културну сарадњу Амбасаде Руске Федерације у БиХ Јуриј Пичугин. Ова посјета гостију из Санкт Петербурга била је уједно прилика и да се разговара и о другим видовима сарадње.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.