Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Камерни оркестар Народног позоришта Репубике Српске одржаће концерт из циклуса Интродукције под називом „Савршено незавршено“ у уторак, 27. фебруара, с почетком у 20 часова на Великој сцени. Чланови оркестра ће извести концерт у измијењеној концепцији, а овај пут ће публика имати прилику да дијели сцену са солистима, што ће допринијети међусобном повезивању. Концерт „Савршено незавршено“ ће изнијети на сцену дјела познатих композитора која нису завршена, па ипак показују своју генијалност.

„Имамо жељу да кроз концерт покажемо на који начин су композитори инспирисали један другог, као што је Чајковски утицао на Рахмањинова у првом гудачком квартету. Густав Малер, такође, има трагове камерне музике и један од њих је Клавирски квартет који ћемо изводити, ту се може чути утицај Шуберта, али и млада генијалност композитора који ће се прославити по својим феноменалним симфонијама“, поручују из ансамбла.

Солисти који ће наступити су: Соња Сарамандић (виолина), Давид Сарамандић (виолина), Ђорђе Миловановић (виола), Исак Харачић (виолончело) и Соња Бобрек Савић (клавир), док ће модератор вечери бити виолисткиња и глумица Милица Миловановић.

Организатор и инспицијент је Дејан Андрић.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.