Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Дана 21. 2. 2022. године у Великом салону ЈУ „Бански двор – Културни центар“ одржана је прва читаћа проба и званично започет рад на представи „Сумњиво лице“ Бранислава Нушића, у режији Ивана Плазибата. Премијера комада најављена је за 20. април 2022. године.

На почетку пробе присутнима се обратио директор ЈУ „Бански двор – Културни центар“ Младен Матовић зажељевши добродошлицу и срећу у раду свим присутнима. В. д. директора Народног позоришта Републике Српске Дијана Грбић је, уз жељу да рад на пројекту буде срећан, напоменула о неопходности бриге за здравље ради што мање сметњи у раду глумачког ансамбла и како би се избјегло отказивање представа у наредном периоду. Грбић је, такође, изразила захвалност управи ЈУ „Бански двор – Културни центар“ због уступања просторија. Наиме, у Позоришту се активно ради на два пројекта у чијим ће премијерама бањолучка публика имати прилике да ужива већ у наредном мјесецу. Александар Стојковић, в. д. умјетничког директора, изразио је наду да ће рад на новом пројекту Народног позоришта Републике Српске бити успјешан, поготово због тога што је ријеч о Нушићевом комаду који је увијек радо гледан.

Сумњиво лице

Редитељ Иван Плазибат је истакао да је за њега режија Нушићевог комада посебан изазов, јер су дјела овог српског писца за њега сасвим нови свијет с којим се није упознао током редовног школовања.

„Та врста логике и моралног релативизма код Нушића, односно начин на који направи логички салто мортале, начин на који објашњава ту обрнуту логику и моралну акробатику својих лица ми је фасцинантан. Мислим да на овим просторима нисмо имали бољег писца“, додао је Плазибат.

Глумачку подјелу чине: Александар Стојковић, Наташа Иванчевић, Наташа Перић, Жељко Еркић, Бојан Колопић, Борис Шавија, Огњен Копуз, Владимир Ђорђевић, Бошко Ђурђевић, Зоран Станишић и Александар Руњић. Драматуршки је текст обрадила Ивана Ловрић, продуцент је Никола Ђаковић, сценографкиња Драгана Пурковић Мацан, костимографкиња Ивана Ристић, за музику је задужен Петар Билбија, за сценски покрет Дамир Клеменић, обликовање расвјете биће резултат рада Весне Коларец, инспицијенткиња је Весна Максимовић, лекторка Наташа Кецман, а суфлерка Маја Калаба.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.