Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

У Народном позоришту РС у петак 30. новембра, уприличен је пријем за помоћницу министра за културу у Влади РС, Тању Ђаковић, поводом награда које је ансамбл НПРС освојио на фестивалу у Брчком. Помоћница министра је приликом посјете Позоришту, обишла и радове на санацији и реновирању зграде НПРС, а уручена јој је и повеља и сребрењак у знак захвалности за несебичну подршку раду националног театара Српске.

Директор НПРС Ненад Новаковић је рекао да је Позориште на фестивалу у Брчком освојило скоро све што се могло освојити, и да ће у будућности наставити са прављењем добрих представа на задовољство свих поклоника позоришне умјетности. Новаковић је нагласио да је деведесет посто унутрашњих радова завршено, а радови на фасади као и увијек зависе од временских прилика. Паралелно са поменутим радовима, урађена је и комплетна вањска столарија, реновиран је и кров на сцени „Петар Кочић“. Иза нас је успјешна, напорна и тешка година, са учешћем на бројним фестивалима, освојеним наградама у земљи, региону и иностранству. Користим ову прилику да се захвалим Тањи Ђаковић на свесрдној подршци и сарадњи коју смо имали у надлежном министарству, рекао је Новаковић.

Тања Ђаковић је рекла да када смо помислили да текућа година не може бити успјешнија за наше Позориште, десио се фестивал у Брчком и заслужен тријумф представе НПРС „Наши дани“, која је освојила 6 награда. Позоришна умјетност у Републици Српској је једна од најразвијенијих. Разлог је у томе што имамо млад, талентован и школован кадар, али имамо и континуитет, то јест дугу традицију позоришне умјетности. Оно што је потребно нагласити јесте да Влада РС и Министарство просвјете и културе, континуирано улажу у позоришну умјетност, како у њихове програмске активности, тако и у инфраструктуру. Такође бих искористила ову прилику да честитам глумцу Златану Видовићу на освојеној награди у Русији, и глумици Миљки Брђанин, која је освојила Стеријину награду. Мислим да су то све велики успјеси, и да Народно позориште Републике Српске има тежак задатак да наредне године оствари још успјешнију позоришну сезону, закључила је Ђаковићева.

Глумица Миљка Брђанин је истакла да Народно позориште РС има разлога да буде задовољно и срећно како завршава ову 2018. годину. Моје колеге и ја добили смо награде у Брчком, Новом Саду на Стеријином позорју, Русији, Крагујевцу и на другим фестивалима у региону. Добити награду је једна велика сатисфакција, јер то значи да се налазите на правом путу и да неко препознаје ваш глумачки развој и квалитет, али са друге стране то је једна велика одговорност, јер морате да наставите тим путем, да се развијате као умјетник и да сваки дан радите на себи, рекла је Миљка Брђанин.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.