Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

На XXXV Сусретима позоришта/казалишта БиХ у Брчко дистрикту, одржаним од 15. до 23. новембра у Дому културе Брчко, стручни жири у саставу: Сенад Башић, редовни професор Глуме из Сарајева, Даница Максимовић, дипломирана глумица из Београда и Иво Грегуревић, глумац из Загреба, додијелио је пет награда Народном позоришту Републике Српске, које је на фестивалу извело представу „Наши дани“, аутора Жељка Стјепановића, у режији Југа Радивојевића.

  1. Награда за најбољу младу глумицу, једногласно седодјељује глумици НПРСНаташи Перић, за улогу Драгане Матић у представи “Наши дани” у продукцији Народног позоришта Републике Српске.
  2. Награда за костим, једногласно се додјељује костимографкињи НПРС Јелени Видовић за представу “Наши дани” у продукцији Народног позоришта Републике Српске.
  3. Награда за најбољу мушку улогу, једногласно се додјељује глумцу НПРС Љубиши Савановићу, за улогу Драге Ћука, у представи “Наши дани” у продукцији Народног позоришта Републике Српске.
  4. Награда за најбољи драмски текст босанско-херцеговачког савременог писца, Статуа Златно перо, једногласно се додјељује Жељку Стјепановићу за представу “Наши дани” у продукцији Народног позоришта Републике Српске.
  5. Награда за најбољу представу „Златна статуа вијећнице и града Брчког“, једногласно се додјељује представи “Наши дани” у продукцији Народног позоришта Републике Српске.

Према одлуци жирија публике 35. Позоришних/казалишних сусрета, награда за најбољу женску улогу додијељена је глумици НПРС Миљки Брђанин, за улогу Ковиљке у представи “Наши дани”, аутора Жељка Стјепановића, Народног позоришта Републике Српске.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.