Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Народно позориште Републике Српске јуче, 16. новембра, потписало је уговор о наставку сарадње са Адико банком Бања Лука. Ова компанија већ годинама своју друштвену одговорност показује подршком различитим институцијама и пројектима, те је изузетно важно што је и НПРС препознат међу њима.

Поводом потписивања уговора, в. д. директора Дијана Грбић изјавила је сљедеће: „Свједоци смо да се током претходних мјесеци публика у великом броју враћа у све институције културе, што је одговор на квалитет програма који се реализују и директна посљедица као и значајна подршка коју исте уживају од оснивача, а нарочито успјешних компанија које послују у Републици Српској. Подршка културним институцијама и програмима је увијек значајна, нарочито у вријеме када сва егзистенцијална питања стављамо у први план. Адико банка већ годинама показује колико јој је битно да дâ свој допринос заједници у којој послује, а сваки одговор и подршка друштвено одговорних компанија знатно утиче на квалитет реализације програма. Ово директно утиче на већу доступност културних садржаја нашој публици, грађанима због којих Позориште и друге културне институције Републике Српске предано раде и старају се да увијек понуде нешто ново“.

Адико банка Бања Лука спонзор је Народног позоришта Републике Српске и у 93. сезони, чиме је настављена традиција дугогодишње подршке Националном театру Српске. Уговор о спонзорству потписали су Миле Тодоровић, члан Управе Адико банке Бања Лука и Дијана Грбић, в. д. директора Народног позоришта Републике Српске.

Став Управе Адико банке Бања Лука је да подршку таленту, култури и умјетности као оличењима правих вриједности сматрају привилегијом, а Миле Тодоровић, члан Управе, додао је „да Адико са задовољством наставља са подршком Народном позоришту Републике Српске, те да, као и претходних година, настојимо да оставимо траг као промотер позоришног и културног стваралаштва. Друштвена одговорност остаје важан сегмент нашег пословања, стога и у будућности настављамо са подршком напретку заједнице у којој послујемо“.

 

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.