Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Дијана Грбић, директорка Народног позоришта Републике Српске и Горан Бабић, предсједник Управе НЛБ Банке Бања Лука, потписали су Уговор о спонзорству и сарадњи којим ће НЛБ Банка Бања Лука омогућити подршку при реализацији пројеката од значаја за Народно позоришта Републике Српске, посебно на развоју дигиталне платформе за онлајн резервацију и куповину карата за представе националног театра. Поред наведеног, из НЛБ Банке истичу и да ће донацијом обезбиједити опрему којом ће се слијепим, слабовидим и слушно оштећеним суграђанима бити омогућено праћење одређених представа на позоришном репертоару.

„Осим наше основне финансијске услуге клијентима, једнако важном сматрамо подршку институцијама од друштвеног значаја, посебно институцијама које се баве очувањем и развојем културе и културне баштине, зато смо веома смо поносни на ову сарадњу са Народним позориштем Републике Српске, која нема само класичан спонзорски карактер. У жељи да оставимо трајне вриједности за културу, позориште и публику, у наредном периоду ћемо интензивно радити на покретању платформе која ће публици омогућити да онлајн резервише и купи карте за представе Народног позоришта, а, осим тога, Банка је потписивањем Уговора омогућила и средства којима ће слијепим, слабовидим и слушно оштећеним суграђанима бити омогућена опрема са којом ће имати прилику да прате представе у националном театру“, нагласио је Горан Бабић, предсједник Управе НЛБ Банке Бања Лука.

Бабић је такође додао да би савремена платформа за онлајн резервацију и куповину карата требало да буде доступна публици почетком 2025. године, те да ће НЛБ Банка убудуће реализовати и додатне активности у циљу промоције позоришног и културног стваралаштва у локалној заједници у којој послује. Дијана Грбић, директорка Народног позоришта Републике Српске, изразила је захвалност НЛБ Банци Бања Лука због тога што прати и препознаје рад и вриједности за које се залаже и које промовишу у Позоришту.

„Неизмјерно цијенимо што ће нам ова сарадња омогућити дигитализацију наших пословних процеса, захваљујући чему ћемо постати прво позориште у Босни и Херцеговини које ће својој публици омогућити онлајн куповину улазница путем наше веб-странице. Али, посебно ми је задовољство што је овим уговором предвиђена подршка и вид помоћи маргинализованим циљним групама у нашем друштву којима позориште до сада није било доступно. Наиме, уз помоћ НЛБ Банке Бања Лука која овим уговором постаје Банка партнер НПРС-а, имаћемо прилику да своје програмске садржаје учинимо доступним слијепим, слабовидим и слушно оштећеним суграђанима“, казала је Грбић, те нагласила да је сарадња са НЛБ Банком Бања Лука још један доказ да позоришна кућа Републике Српске, уз помоћ правих партнера, проналази начине да своје продукционе пројекте приближи свима, а поготово маргинализованим групама у друштву.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.