Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

У уторак 27. децембра са почетком у 20 часова на Великој сцени Позоришта биће одржан концерт Симфонијског оркестра НПРС са гостима, под називом „Љубав и страст, од опере до танга“. Улазнице по цијени од 20 КМ су у продаји на билетарници НПРС. У сусрет концерту представљамо вам Јовану Раљић.

Рођена у Бањој Луци, Босна и Херцеговина.

Звање магистра с највишим признањем на најистакнутијој свјетској академији умјетности у центру умјетничке музике, Бечу, стекла је код професора Кристијана Алтенбургера.

Освојила је бројне прве награде и признања на интернационалним такмичењима виолине у Италији, Њемачкој, Аустрији, Србији.

Као солисткиња је наступала с многобројним симфонијским оркестрима попут Симфонијског оркестра Kарлове Вари, (Чешка), Симфонијског оркестра „Саварија“ из Мађарске, камерног оркестра „Лапенранта“ из Финске, Филхармоније из Граца, Миланског камерног оркестра.

Поред тога је изврстан концертмајстор са ангажманима широм Европе. Наступала је у престижним концертним дворанама као што су: бечки Musikverein, Концертна дворана Беч, Берлинска филхармонија, Брукнеровој кући у Линцу, Сантандер Бернабеу у Мадриду, као и на двије велике турнеје широм Европе и Јапана.

Тренутно је прва виолина Брукнеровог оркестра Линц и Филхармоније Доње Баварске / Доњобаварска филхармонија као и концертни виолиниста са солистичком каријером.

Концертмајстор је признатих ансамбала попут: Бечке камерне симфоније, Камерног оркестра „Allegro Vivo“, Веберове камерне симфоније, симфонијског оркестра „Нова“, Камерног оркестра Валсасина,   симфонијског оркестра Бечка омладина.

Као вокални умјетник лауреат је и многих фестивала у Русији,  Румунији, Србији…

Инструмент на којем свира је из колекције инструмената Бечке филхармоније, мајстора Карла Франца Шмита из 1873, као вид признања за успјех младе и талентоване умјетнице.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.