Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

У Народном позоришту Републике Српске биљежимо, 16. фебруара 2024. године, јубиларно 50. извођење представе Истина (не) боли. Истина (не) боли праизведена је на Сцени „Петар Кочић“ 15. децембра 2015. године. Представа је настала према драмском комаду Код вјечите славине (радни наслов) Јелене Којовић Тепић, а режирао је Игор Тешић. У ауторском тиму представе су драматург представе Милан Гајић, сценограф Драгана Пурковић Мацан, костимограф Ивана Јовановић и композитор Давид Мастикоса. За сценски говор заслужна је Наташа Кецман, лектор.

У премијерној подјели су: Слађана Зрнић (Нада), Смиљана Маринковић (Радмила), Ђорђе Марковић (Момчило Ђурић, газда), Горан Јокић (Мијановић) и Бојан Колопић (Богдан). Смиљану Маринковић тренутно замјењује Драгана Марић, која је и раније играла у представи.

Инспицијент и суфлер је Весна Максимовић.

Истина (не) боли играна је на гостовању (Србац), а учествовала је 2016. године у званичном такмичарском програму XV Фестивала босанскохерцеговачке драме у Зеници и XXI Међународног фестивала малих сцена и монодраме у Источном Новом Сарајеву. Досадашњих 49 приказивања представе пратило је 3.048 гледалаца.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.