Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић данас је била у посјети и разговарала је са в. д. директора Народног позоришта Републике Српске Дијаном Грбић о реализованим активностима овог позоришта у овој и планираним програмским активностима у наредној години.

В. д. директора Народног позоришта Републике Српске Дијана Грбић истакла је да је радна атмосфера у Народном позоришту Републике Српске релаксирана и да су у наредној години планиран рад на новим представама, као и низ активности које се тичу наставка обиљежавања 90 година од оснивања Позоришта, тако да ће и 91. година бити у знаку овог јубилеја.

Истакла је да је радује што ће у наредној години у оквиру Позоришта бити успостављена нова организациона јединица у којој ће радити филхармонијски оркестар, што ће сигурно обогатити програм националног театра.

Министар Наталија Тривић истакла је да је Народно позориште успјело да реализује планиране програмске активности у овој години, уз сва ограничења узрокована епидемиолошком ситуацијом. Говорећи о програмским активностима Народног позоришта у наредној години, Тривићева је рекла да су, осим представа у властитој продукцији, планирани Театар фест „Петар Кочић“ у Бањој Луци, ширење програма НПРС у цијелој Републици Српској, те спајање образовања и културе.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.