Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

На XVII Међународном фестивалу глумца који је од 23. до 29. новембра одржан у Народном позоришту Никшић, глумци Народног позоришта Републике Српске, Златан Видовић и Данило Керкез добили су Гранд при Фестивала за партнерски однос, за улоге Колмана и Валена Конора у представи нашег позоришта „Усамљени Запад“, аутора Мартина Мекдоне у режији Белинде Стијак.

Образложење жирија у саставу Милорад Дамјановић глумац – предсједник жирија, Зоран Ракочевић позоришни редитељ и Бобан Чворовић глумац:

Гранд при за партнерски однос

Златан Видовић и Данило Керкез – за улоге Колмана и Валена Конора у представи „Усамљени Запад“ Народног позоришта Републике Српске. У представи “Усамљени запад” издваја се глумачка игра ова два млада али искусна глумца, највише кроз велику слободу и повјерење који осјећају један према другоме градећи однос два брата задојена патолошком мржњом. Жири сматра да је увјерљивост глумачке игре проистекла из квалитетног глумачког промишљања овог драмског сукоба, а тај однос није било могуће стварати без дубоке свијести о људском отуђењу, кризној дехуманизацији свијета и губљењу емпатије као тренда у свијету, чега су ова два глумца потпуно свјесна.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.