Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

На Великој сцени Народног позоришта Републике Српске у понедјељак 18. октобра, на дан оснивања наше куће, премијерном изведбом представе „Опасне везе“ аутора Кристофера Хемптона у режији Предрага Штрпца, на најљепши начин је прослављен 91. рођендан Позоришта, и истовремено свечано отворена 92. позоришна сезона националног театра Српске.

Како традиција налаже, након извођења представе, додијељене су годишње награде за умјетничка достигнућа у претходној позоришној сезони. Умјетнички савјет Позоришта у саставу: Младен Миросављевић предсједник, Велимир Бланић члан и Милан Гајић члан, донио је одлуке о најбољој глумици, најбољем глумцу и најбољој представи у протеклој сезони.

За улогу Тамаре у представи „Странци у ноћи“, за улогу Госпође Ренате у представи „Генетика Глембајевих“, најбољом глумицом проглашена је Николина Фригановић.

За улогу Хасана у представи „Дервиш и смрт“ и улогу Саше у представи „Странци у ноћи“, најбољим глумцем проглашен је Жељко Еркић.

За најбољу представу у 91. позоришној сезони, проглашена је представа „Странци у ноћи“, ауторке Ане Ђорђевић, у режији Слађане Килибарде.

НПРС © 2024. СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА.